Siipiveikko rekisteriseloste, tietosuoja & toimitusehdot

Henkilötietolain (10 ja 24 §) ja EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukainen rekisteri- ja tietosuojaseloste. 

Päivitetty 25.5.2018 

Rekisterinpitäjä

Tmi Siipiveikko

Sepänpolku 16

62200 Kauhava

Yhteyshenkilöt rekisteriä koskevissa asioissa

Soita: +358 (0)50 3260 551
Email: siipiveikko@netikka.fi

Rekisterin nimi

Siipiveikko verkkokaupan rekisteriseloste

Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus

Rekisterin käyttötarkoitus on Siipiveikon asiakasrekisterin ylläpitäminen sekä tilauksien hallinta ja käsittely. Tietoja voidaan käyttää toiminnan kehittämiseen sekä tilastollisiin tarkoituksiin. Tietoja käytetään palvelujen tarjoamiseen ja toimittamiseen sekä palvelujen kehittämiseen ja laskutukseen liittyen. Henkilötietoja käsitellään myös mahdollisten reklamaatioiden ja muiden vaatimusten selvittämisen edellyttämissä tarkoituksissa. 

Lisäksi henkilötietoja käsitellään asiakkaille suunnatussa viestinnässä, kuten tiedotus- ja uutisointitarkoituksissa sekä markkinoinnissa, jonka osana henkilötietoja käsitellään myös suoramarkkinointiin ja sähköiseen suoramarkkinointiin liittyvissä tarkoituksissa. 

Asiakkaalla on oikeus kieltää hänelle kohdistettu suoramarkkinointi. 

Rekisterinpitäjä käsittelee tietoja itse sekä hyödyntää henkilötietojen käsittelyssä rekisterinpitäjän puolesta ja lukuun toimivia alihankkijoita. 

Käsittelyn oikeusperusteet

  • Henkilötietojen käsittelyn oikeusperusteita ovat seuraavat EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (jäljempänä myös ”GDPR”) mukaiset perusteet:
  • rekisteröity on antanut suostumuksensa henkilötietojensa käsittelyyn yhtä tai useampaa erityistä  tarkoitusta varten (GDPR 6 art. 1.a);
  • käsittely on tarpeen sellaisen sopimuksen täytäntöön panemiseksi, jossa rekisteröity on osapuolena, tai sopimuksen tekemistä edeltävien toimenpiteiden toteuttamiseksi rekisteröidyn pyynnöstä (GDPR 6 art. 1.b);
  • käsittely on tarpeen rekisterinpitäjän tai kolmannen osapuolen oikeutettujen etujen toteuttamiseksi (GDPR 6 art. 1.f). Edellä mainittu rekisterinpitäjän oikeutettu etu perustuu rekisteröidyn henkilön ja rekisterinpitäjän välillä olevaan merkitykselliseen ja asianmukaiseen suhteeseen, joka on seurausta siitä, että rekisteröity on rekisterinpitäjän asiakas, ja kun käsittely tapahtuu tarkoituksiin, joita rekisteröity on kohtuudella voinut odottaa henkilötietojen keräämisen ajankohtana ja asianmukaisen suhteen yhteydessä. 

Rekisterin tietosisältö

Rekisteri sisältää seuraavat tiedot:

  • Nimi
  • Osoite
  • Puhelinnumero
  • Sähköposti
  • Asiakasnumero
  • Käyttäjätunnus tai muu yksilöivä tunniste
  • Tilausten tiedot
  • Tilaushistoria
  • Tilausten seurantakoodit

Säännönmukaiset tietolähteet

Henkilötietoja kerätään rekisteröidyltä henkilöltä itseltään. Verkkokauppa ja siihen liittyvät järjestelmät sekä lisäksi verkkokaupan markkinointiin liittyvät kampanjat.

Henkilötietojen säilytysaika

Arvioimme tietojen säilyttämisen tarpeellisuutta säännöllisesti sovellettava lainsäädäntö huomioon ottaen. Tämän lisäksi huolehdimme sellaisista kohtuullisista toimenpiteistä, joilla varmistetaan, ettei rekisteröidyistä säilytetä rekisterissä käsittelyn tarkoituksiin nähden yhteensopimattomia, vanhentuneita tai virheellisiä henkilötietoja. Rekisterinpitäjä arvioi tietojen säilyttämisen tarpeellisuutta säännöllisesti sisäisten käytännesääntöjensä mukaisesti. Lisäksi rekisterinpitäjä toteuttaa kaikki mahdolliset kohtuulliset toimenpiteet sen varmistamiseksi, että käsittelyn tarkoituksiin nähden epätarkat, virheelliset tai vanhentuneet henkilötiedot poistetaan tai oikaistaan viipymättä. 

Tietojen säännönmukaiset luovutukset

Tietoja ei luovuteta kolmansille osapuolille lukuunottamatta verkkokaupan tekniseen hallinnointiin liittyviä toimia (esim. palvelimen tai verkkokauppa-alustan hallinnointi). Kaikkia rekisterin käyttäjiä sitoo vaitiolovelvollisuus. Tietoja voidaan luovuttaa nähtäväksi rekisterissä oleville henkilöille tarkistusta varten. Tiedot voidaan poistaa järjestelmästä pyydettäessä.

Tietojen siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle

Tietojasi voidaan siirtää Yhdysvaltoihin ja Kanadaan kun asioit verkkokaupassamme. EU:n komission päätöksen mukaan tietosuojan taso Kanadassa on riittävä. Yhdysvalloissa sijaitsevat palveluntarjoajamme puolestaan noudattavat EU:n ja Yhdysvaltojen väliseen Privacy Shield -sopimukseen perustuvia sääntöjä.

Tietosuoja

Tiedot joita keräämme?

  • Ostaessasi verkkokaupastamme, osana osto- ja myyntitapahtumaa keräämme tietoja, kuten nimesi, puhelinnumerosi, osoitteesi ja sähköpostiosoitteesi.
  • Selatessasi verkkokauppaamme, saamme automaattisesti tietoomme selaamisen käyttämäsi laitteen IP-osoitteen, käyttämäsi internet-selaimen ja käyttämäsi laitteen käyttöjärjestelmän.
  • Mikäli saamme sinulta luvan, saatamme lähettää sinulle sähköposteja, jotka koskevat verkkokauppaamme, uusia myytäviä tuotteitamme sekä muita kauppaan liittyviä päivityksiä. 
  • Halutessasi voit koska vain poistua postituslistaltamme. Mahdollisuus tähän on meiltä saapuneiden sähköpostien yhteydessä tai ottamalla yhteyttä tämän tietosuojalausekkeen ylläpitäjään kirjallisesti. 
  • Käytämme “cookieita” eli evästeitä, kuten monet muut verkkosivut. Evästeiden käytöllä parannamme asiointiasi verkkokaupassamme ja keräämme tietoa kävijöistä ja käyntimääristä verkkosivullamme. Ole hyvä ja tutustu paremmin evästeisiin myöhemmin tässä tietosuojalausekkeessa.

Ketkä saavat käsitellä?

  • Henkilötietoja sisältävien järjestelmien käyttöön ovat oikeutettuja vain ne työntekijämme, joilla työnsä puolesta on oikeus käsitellä asiakastietoja. Kullakin käyttäjällä on oma käyttäjätunnus ja salasana järjestelmään. Tiedot kerätään tietokantoihin, jotka ovat palomuurein, salasanoin ja muilla teknisillä keinoilla suojattuja. Lisäksi tietokantojen ja järjestelmien käyttötapahtumat rekisteröityvät rekisterinpitäjän IT-järjestelmän lokitietoihin.
  • Rekisterinpitäjän työntekijät ja muut henkilöt ovat sitoutuneet noudattamaan vaitiolovelvollisuutta ja pitämään salassa henkilötietojen käsittelyn yhteydessä saamansa tiedot. 

Kuinka saamme sinulta luvan kerätä tietoja?

  • Antaessasi henkilötietoja asioidessasi verkkokaupassa (esimerkiksi luottokortti varmennus, teet tilauksen, valitset toimitustavan tai palautat tilaamasi tuotteen) oletamme täten, että hyväksyt sen, että keräämme henkilötietosi.
  • Jos tarvitsemme henkilökohtaisia tietoja johonkin muuhun kuin edellä mainittuihin toimiin, kuten esimerkiksi markkinointiin, kysymme sinulta lupaa joko suoraan tai annamme sinulle mahdollisuuden kieltäytyä antamasta tietoja.

Rekisteröidyn oikeudet?

  • Rekisteröitynä sinulla on oikeus tarkastaa itseäsi koskevat henkilörekisteriin tallennetut tiedot ja vaatia virheellisen tiedon oikaisua tai poistamista. Sinulla on myös oikeus peruuttaa suostumuksesi tai muuttaa sitä.
  • Rekisteröitynä sinulla on tietosuoja-asetuksen mukaisesti (25.5.2018 lukien) oikeus vastustaa tai pyytää tietojesi käsittelyn rajoittamista sekä tehdä valitus henkilötietojen käsittelystä valvontaviranomaiselle.
  • Erityisistä henkilökohtaisista syistä sinulla on oikeus myös vastustaa itseesi kohdistuvaa profilointia ja muita käsittelytoimia silloin, kun tietojen käsittelemisen perusteena on meidän välisemme asiakassuhde. Vaatimuksesi yhteydessä sinun tulee yksilöidä se erityinen tilanne, johon perustuen vastustat käsittelyä. Me voimme kieltäytyä toteuttamasta vastustamista koskevaa pyyntöä ainoastaan laissa säädetyin perustein.
  • Rekisteröitynä sinulla on myös oikeus, milloin tahansa ja maksutta vastustaa käsittelyä, mukaan lukien profilointia niiltä osin kuin se liittyy suoramarkkinointiin. 

Kuinka voit kieltää meitä käyttämästä tietojasi? 

  • Antaessasi luvan käyttää tietojasi, tai jos olet suostunut esimerkiksi ottamaan vastaan sähköpostimarkkinointia, voit muuttaa mieltäsi. Voit peruuttaa suostumuksesi antaa meidän ottaa sinuun yhteyttä, kerätä, käyttää tai luovuttaa tietoja sinusta. Voit peruuttaa suostumuksesi ottamalla yhteyttä meihin siipiveikko@netikka.fi tai lähettämällä postia osoitteeseen

Tmi Siipiveikko
Sepänpolku 16
62200 Kauhava

  • Huomaathan, että voimme luovuttaa henkilötietosi eteenpäin, mikäli laki vaatii tai mikäli sinä loukkaat verkkokauppamme tietosuojalauseketta.

Minne kerätyt tiedot tallennetaan?

  • Verkkokauppa-alusta on Shopify Inc. Shopify tarjoaa meille verkkokauppa-alustan, jolla myymme tuotteita ja palveluita sinulle.
  • Asiakkaistamme kerätyt tiedot tallentuvat Shopifyn tietojärjestelmään, tietokantoihin ja Shopify-verkkokauppa-alustan tallennustilaan. Tietosi on turvassa, sillä ne on tallennettu palomuurin taakse. Lisätietoja tästä löydät täältä(englanniksi). Lisää tietoa (englanniksi) Shopify inc. ja GDPR:stä

Kuinka turvaamme verkkokaupassamme käyvien vierailijoiden tiedot?

  • Suojataksemme henkilökohtaiset tietosi, teemme kohtuullisia varotoimia ja noudatamme alan parhaaksi todettuja käytäntöjä varmistaaksemme, etteivät henkilötiedot vaarannu, ettei niitä käytetä väärin, niihin ei päästä käsiksi tai paljasteta, muuteta tai tuhota.
  • Jos annat meille maksutapahtuman yhteydessä luottokortittietosi, tiedonsiirto salataan käyttäen suojattua SSL-protokollatekniikkaa. Noudatamme PCI-DSS-vaatimuksia ja käytämme muita alalla yleisesti hyväksyttyjä standardeja.

Käytämmekö evästeitä?

  • Kyllä. Evästeet ovat pieniä tiedostoja, joita sivusto tai palveluntarjoaja siirtää tietokoneesi tallennustilaan selaimesi avulla (hyväksyttyäsi tämän toiminnon). Evästeet antavat sivustolle tai palveluntarjoajalle mahdollisuuden tunnistaa vierailijan käyttämä selain, sekä kerätä tietyntyyppistä tietoa. Evästeet esim. auttavat sivustoa muistamaan ja käsittelemään ostoskoriin jättämäsi tuotteet.
  • Evästeet lisäksi auttavat meitä ymmärtämään kiinnostuksenkohteitasi sivustolla edellisiin tai nykyiseen vierailuusi perustuen. Näin voimme palvella sinua paremmin verkkokaupassamme. Käytämme evästeitä myös saadaksemme parempaa ja tarkempaa tietoa sivustollamme tapahtuvasta liikenteestä ja vuorovaikutuksesta. Näin voimme tarjota entistä parempaa verkkokauppakokemusta tulevaisuudessa.
  • Käytämme evästeistä saamiamme tietoja markkinoinnin parempaan kohdentamiseen. 
  • Shopify verkkokauppa-alustan evästeiden käytöstä voit lukea lisää täältä(englanniksi).

Kolmannen osapuolen palvelut ja linkit

  • Tavanomaisessa tilanteessa, kolmannen osapuolen toimijat keräävät, käyttävät ja esittävät asiakastietoja ainoastaan niiden tarpeen vaatimissa rajoissa. Tämä mahdollistaa kolmannen osapuolen toimijan tarjoaman palvelun parhaan käytön.
  • Kuitenkin jotkin kolmannen osapuolen toimijat, kuten maksunvälityspalveluntarjoajat ja muut maksutapahtuman suorittajat, käyttävät omia tietosuojalausekkeitaan. Jotta maksutapahtumat voivat toteutua, meidän on annettava tapahtumia varten tarvittavat tiedot. Annettuihin tietoihin pätevät maksutapahtuman ajan kolmannen osapuolen tietosuojalausekkeet.
  • Suosittelemme, että tutustut myös käyttämäsi maksunvälityspalvelun tietosuojakäytöntöihin ja siihen, kuinka he käyttävät henkilötietojasi.
  • Huomaathan, että jotkin palveluntarjoajat voivat sijaita muulla lainkäyttöalueella kuin verkkokauppamme, jossa asioit. Jos päätät käyttää kolmannen osapuolen palveluita, joka sijaitsee eri lainsäädäntöalueella kuin käyttämäsi verkkokauppa, tietojasi saatetaan käyttää kyseisen palveluntarjoajan alueen lain piirissä.
  • Kun poistut verkkokauppasivustoltamme kolmannen osapuolen sivustolle tai sovellukseen, et ole enää verkkokauppamme tietosuojalausekkeen tai käyttöehtojen piirissä.

Muutokset tietosuojalausekkeeseemme

  • Pidätämme oikeuden muokata tätä tietosuojalauseketta koska vain, joten ole hyvä ja käy aika ajoin tarkistamassa, onko tähän lausekkeeseen tehty muutoksia. Kun tähän tietosuojalausekkeeseen tehdään tarkennuksia tai muutoksia, ne astuvat voimaan verkkokaupassamme välittömästi. Jos tietosuojalausekkeeseen tulee merkittäviä muutoksia, ilmoitamme muutoksista verkkosivustollamme.
  • Jos verkkokauppamme yhdistyy tai tulee toisen yrityksen ostamaksi, henkilötietosi saatetaan siirtää tässä yhteydessä uusille omistajille, jotta verkkokauppamme voi edelleen myydä sinulle tuotteita.
  • Tätä tietosuojalauseketta on muokattu viimeksi 25. toukokuuta 2018.

Kysymykset ja palaute

  • Halutessasi: päästä käsiksi, korjata, saada haltuusi tai poistaa sinua koskevia tietoja, mitä verkkokauppamme on sinusta kerännyt, ole hyvä ja ota meihin yhteyttä joko sähköpostitse siipiveikko@netikka.fi tai postitse

Tmi Siipiveikko
Sepänpolku 16
62200 Kauhava


 

Siipiveikko toimitusehdot

Näissä toimitusehdoissa kerrotaan Siipiveikon (Tmi Siipiveikko, Y-tunnus: 1420218-0) toimitusehdoista. Toimitusehdot sisältävät tiedon muun muassa verkkokaupan toimitustavoista ja -hinnoista, palautuskäytännöistä ja maksutavoista.

  • Yleistä
  • Toimitus
  • Maksutavat
  • PayPal
  • Palautukset
  • Palautusohjeet

Yleistä

Kaikki hintamme sisältävät arvonlisäveron 24% ja hinnat ilmoitetaan euroissa (€), mikäli toisin ei mainita.

Pidätämme oikeuden peruuttaa kauppa tai tehdä hintamuutoksia, mikäli tilattu tuote tai sen hinta ei vastaa todellista markkintahintaa johtuen esimerkiksi verkkokaupan teknisestä virheestä tai inhimillisestä virheestä.

Pidätämme oikeuden hintojen ja ehtojen muutoksiin. Asiakas sitoutuu tilatessaan näihin toimitusehtoihin.


Toimitus

Kaikilla tilauksillamme on kiinteät toimituskulut 3,90 €.

Tilaukset käsitellään aina saapumisjärjestyksessä. Käsittelyaika tilauksellesi on noin 2-7 arkivuorokautta tilauksesi vahvistamisesta. Otamme yhteyttä puhelimella tai sähköpostitse mahdollisesti poikkeavasta toimitusajasta. Yleensä otamme tilauksen käsittelyyn tilauksen saapumista seuraavana arkipäivänä.

Maksu- ja toimitustapojen ehdot näkyvät tältä sivulta Toimitus- ja Maksutavat-kohdista. Annetut toimitusajat ovat arvioita toimitusajoista eivätkä sido myyjää. Siipiveikko ei vastaa asiakkaalle koituvista vahingoista ja/tai lisäkuluista, mikäli toimitus viivästyy.

Tilauksesi on noudettavissa lähimmästä postitoimipisteestä tai noutopisteestä yleensä lähettämistä seuraavana päivänä. Voit seurata paketin etenemistä antamamme seurantakoodin avulla ja lunastaa paketin tämän kyseisen koodin avulla.

Kun olet saanut meiltä viestin tilauksesi lähettämisestä, mutta sitä ei ole toimitettu sinulle normaalin toimitusajan sisällä, kysy lähimmästä postitoimistostasi tai noutopisteestäsi, löytyykö sitä sieltä. Tämä koskee lähetyksiä, joissa ei ole seurantanumeroa. Mikäli lähetystä ei löydy, ota vasta tämän jälkeen meihin yhteyttä siipiveikko@netikka.fi

Emme vastaa uudelleen postituksen kustannuksista, mikäli asiakkaan antamat osoitetiedot eivät ole oikein. Noutamaton, meille palautunut paketti käsitellään aina palautuksena. Emme uudelleen postita palautuneita paketteja.

Tarkista paketin kunto heti noutaessasi tilaustasi. Mikäli lähetys ja tuotteet ovat vaurioituneet kuljetuksessa, tee postissa asiasta vahinkoilmoitus. Ota tämän jälkeen yhteyttä meihin.

Paketin noutopaikasta noutamatta jättäminen ei ole sama asia kuin palautus tai peruutus. Lunastamattoman paketin palautumisesta peritään erillinen 20 euron maksu.


Maksutavat

Verkkokaupan tilauksia voi maksaa seuraavilla maksutavoilla. Varaamme tuotteita maksamattomalle tilaukselle enintään 14 vuorokauden ajan, minkä jälkeen tuotteet ovat kenen tahansa ostettavissa. Osa maksutavoista voi edellyttää rekisteröitymistä Siipiveikon tai kolmannen osapuolen asiakasrekisteriin. Ulkopuolisten palveluntarjoajien käyttöehdot löytyvät kunkin palveluntarjoajan omilta sivuilta.


Maksupalveluntarjoaja

PayPal

PayPal on Internetissä toimiva maksujenvälitysjärjestelmä. Maksutapalisä PayPalin kautta maksettuna on 3%. Valitessasi maksutavan PayPal maksu suoritetaan suoraan asiakkaan omalta PayPal-tililtä tai luottokortilla PayPalin palvelussa. Lisätietoja Paypalista

HUOM! Jos et tilausta tehdessäsi ole valinnut PayPalia maksutavaksi, mutta kuitenkin päädyt lähettämään maksun PayPal-tilillemme, pyydämme ilmoittamaan siitä meille s-postiin siipiveikko@netikka.fi, jotta maksusi osataan kohdistaa meillä oikeaan tilaukseen.

Tilisiirto

Voit valita maksutavan tilisiirto. Tällöin järjestelmä näyttää ostoskorin loppuvaiheessa kokonaissumman ja tilinumeron maksua varten. Kun maksettu summa näkyy tilillä lähetämme tuotteen.

 

Postiennakko

Voit valita maksutavan Postiennakko. Tällöin lisäämme hintaan toimitusmaksun lisäksi Postin postiennakkomaksun 7€/tilaus.

 


Palautukset

Ostoksilla on 14 päivän vaihto- ja palautusoikeus, joka lasketaan tavaran vastaanottamishetkestä lähtien. Palautettujen tuotteiden täytyy olla avaamattomissa pakkauksissa ja myyntikuntoisia. Näiden ehtojen täyttyessä asiakkaan on mahdollista saada rahat takaisin, mikäli hän ei halua vaihtaa tuotetta.

Ilmoitus virheellisestä toimituksesta tai viallisesta tuotteesta on tehtävä 14 päivän sisällä tuotteen vastaanottamisesta. Tämän jälkeen vaihto- ja palautusoikeus raukeaa. Mikäli tuote on rikkoutunut kuljetuksen aikana, toimitamme veloituksetta uuden asiakkaalle. Emme vastaa kuljetuksessa rikkoutuneen tuotteen aiheuttamista vahingoista asiakkaalle.

Palautettavan / vaihdettavan tuotteen on oltava käyttämätön ja alkuperäisessä kunnossa.

Huomaathan, että noutamatta jättäminen ei ole palautus. 

Jos haluat palauttaa tuotteen tai vaihtaa sen vastaavaan tuotteeseen, liitä mukaan alla tai vastaavat tiedot muulla tavoin kirjallisesti. Vajavaiset tiedot palautuksen tai vaihdon yhteydessä pidentävät käsittelyaikaa. Palautus on aina asiakkaan vastuulla, pyydäthän kuitin palautuksesta postivirkailijaltasi.

Palautusohjeet

Varmistathan ennen tuotteiden palautusta, että tuotteet ovat avaamattomissa pakkauksissa ja myyntikuntoisia. Muutoin veloitamme aiheettomasta palautuksesta aiheutuneet kulut, kuitenkin aina vähintään 20,00€.

Palauttaminen onnistuu ottamalla meihin yhteyttä siipiveikko@netikka.fi ja pyytämällä tarkemmat ohjeet palautusta varten, sekä valmiin osoitekortin. Kun palautus on saapunut meille, ilmoitamme siitä sinulle sähköpostitse ja otamme palautuksen käsittelyyn.

Liitäthän palautuksen mukaan seuraavat tiedot:

  • Omat tiedot: nimi, osoite ja puhelinnumero.
  • Tilinumerosi palautusta varten tai tieto, jos haluat vaihtaa tuotteen uuteen.
  • Tilausnumero, löytyy sekä kuitista että sähköpostiin toimitetusta tilausvahvistuksesta.
  • Palautuksen syy (vapaaehtoinen tieto). Emme voi vaatia syytä palautukselle, mutta haluamme kehittää toimintaamme ja haluaisimme mielellään kuulla, minkä takia palautus tehdään. Näin voimme palvella asiakkaitamme jatkossa paremmin.
  • Mikäli pystyt toimittamaan tilauksen mukana joko tilausvahvistuksen tai kuitin, näemme siitä maksun palautukseen tarvittavia tietoja lukuun ottamatta kaikki tarpeelliset tiedot. Antamalla meille mahdollisimman tarkat tiedot autat meitä palautuksen käsittelyssä ja nopeutat asian käsittelyä.

Palautuksen koskiessa osaa tilauksestasi, emme palauta toimituskuluja. Mikäli postikuluttomuusrajan ylittävästä tilauksesta palautetaan osa tuotteista, toimituskulut huomioidaan normaalisti ja vähennetään palautettavasta summasta.

Kun olemme tarkistaneet palautetun tuotteen ja todenneet palautuksen oikeutetuksi, maksamme summan takaisin asiakkaalle 30 päivän kuluessa tuotteen vastaanottamisesta.

Lue lisää kuluttajansuojasta verkkokaupassa Kuluttajaviraston sivuilta.